Uutishuone

Uutishuone

S-Business on vaivaton, kuititon ja kotimainen yrityskortti

21.08.2024 | Ajankohtaista

Yritysten tarpeisiin mietitty S-Business on kätevä, kotimainen maksukortti yrityksille. Ravintola-alan asiakkaat arvostavat etenkin kortin kuitittomuutta sekä automaattista raportointiominaisuutta.


Miltä kuulostaa kotimainen, turvallinen, maksuton ja kuititon yrityskortti, jolla saa etuja ja alennuksia? Nämä ominaisuudet kuuluvat S-Business-korttiin, jota käyttää tällä hetkellä 50 000 tyytyväistä yritysasiakasta. 

“Yritysasiakkaat pitävät varsinkin siitä, että kuitin rivitiedot näkyvät automaattisesti korttilaskulla omilla riveillään, jolloin asiakas saa valmiin alv-vähennyskelpoisen korttilaskun”, kertoo S-Businessin toimitusjohtaja Jenni Kuisma. Kuitteja ei siis tarvitse napata talteen eivätkä ne voi kadota. Kortti käy S-ryhmän 1800 toimipaikassa, eli muun muassa 400 S-Marketissa ja 40 Prismassa, Saleissa ja Alepoissa, ABC-asemilla, rautakaupoissa ja Sokos-tavarataloissa. 

“Jos yritys ostaisi laskulle, sen olisi tehtävä laskutussopimus erikseen jokaiseen alueosuuskauppaan, jonka alueella asioi. S-ryhmällä on Suomessa 19 alueosuuskauppaa. S-Business-kortilla saa yhdellä luottopäätöksellä pääsyn ja edut S-ryhmän kattavaan toimipaikkaverkostoon”, Kuisma kuvaa kortilla maksamisen koko maan kattavaa vaivattomuutta.

Jokaisesta kortilla tehdystä market-ostosta saa kahden prosentin alennuksen jo valmiiksi edullisten hintojen päälle. S-Business-kortin käyttämiseen ei liity minkäänlaisia kuukausi- tai palvelumaksuja, ja myös kortit ovat maksuttomia. S-Business-kortilla on kolmenkymmenen päivän koroton maksuaika. Luotto-ominaisuutta siinä ei ole. 


Kortin hyödyt mietitty asiakkaiden tarpeisiin

Kortin omistaa kotimainen S-ryhmä. Yrityksille suunnattu korttihanke käynnistyi S-ryhmässä 2010. Kuisman mukaan ensimmäisessä vaiheessa korttia ajateltiin erityisesti polttonesteasiakkaiden tarpeisiin.

Uusi vaihde yrityskortin kanssa otettiin 2017, jolloin S-Busineksen strategiaa ja toiminnan tarkoitusta uudistettiin. ”Määrittelimme toimintamme tarkoituksen uudelleen, selvitimme mitä yritysasiakkaat tarvitsevat ja mietimme, millaista lisäarvoa yritykset voisivat kortista ja S-ryhmän palveluista saada", kertoo Jenni.

Yritysasiakkaiden tarpeisiin perehtyminen uudistuksessa on kannattanut: S-Business-kortin tuoma liikevaihto on tämän jälkeen yli kolminkertaistunut. “S-ryhmän alueosuuskauppojen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajille", Jenni jatkaa. Moni asiakasomistaja on töissä yrityksessä tai toimii yrittäjänä, ja vihreä kortti on heille jo tuttu, joten saman talon tarjoama yrityskortti on luonteva ottaa käyttöön.


Ostamisen helppoutta ravintoloille

S-Business-kortin voivat hankkia niin yritykset kuin yhteisöt, toimialasta riippumatta. S-Business-kortteja on käytössä Suomessa yhteensä noin 160 000. Monessa yrityksessä hyödynnetään yhteiskäyttökortteja.

Myös moni ammattikeittiö on ottanut kortin käyttöön. Kuisma kertoo, että korttia käyttää tällä hetkellä noin 3000 ravintola-asiakasta. Yrityksiin kuuluu toimijoita kaikista kokoluokista niin yksityiseltä kuin julkiselta puolelta. “Ostamisen prosessin helppous korostuu ravintola-asiakkailla. Hyvinvointialueille ja muille julkisen puolen asiakkaille kortin tehokkuus ja läpinäkyvyys ovat tärkeitä. Pienemmät ravintolat käyttävät korttia tukkukortin tapaan.” 

Ravintola-asiakkaiden ajankäyttöön vaivattomuutta ja tehokkuutta tuo ruuan verkkokauppa. Myös toimipisteiden kattava, maanlaajuinen verkosto, laajat valikoimat ja laajat aukioloajat ovat tärkeitä ammattikeittiötoimijoille. 


Tarpeen tullen täydentäviä ostoksia voi käydä kätevästi tekemässä vaikkapa S-marketeissa.

Ruokaostosten ohella ravintola-asiakkaat tekevät hankintoja myös S-ryhmän pisteiden laajoista käyttötavaravalikoimista. “S-ryhmän toimipaikoista voi hankkia esimerkiksi astioita, ruuanlaittovälineitä, pöytäliinoja ja ravintolan muita sisustustarvikkeita”, mainitsee Jenni.

Ostorajoituksia ei ole, mikä sekin helpottaa hankintojen tekemisessä. “Toki silloin, jos on isompi tilaus mielessä, kannattaa tehdä se etukäteen, jotta varmasti saa haluamansa.”

Kivijalkatoimipisteissä maksamiseen on oltava fyysinen kortti, mutta S-Business-kortista voi hankkia myös pelkän virtuaaliversion, jos tahtoo hyödyntää vain verkkokauppaa.


Kortin palvelut kirjanpidon avuksi

S-Business kortti on täysin kuititon. Ostotiedot näkyvät S-Business Manager-palvelussa heti ostotapahtuman jälkeen. Lisäksi kuittitiedot tulostuvat kuukausittaiselle korttilaskulle. “Kirjanpitäjä kiittää, kun tarvittavat kuittitiedot löytyvät kuukausittaiselta korttilaskulta ja paperikuitteja ei tarvita.” 

S-Business Manager -palvelun raportointiominaisuus on suosittu. Ostojen seuraamisen lisäksi asiakas voi luoda palvelussa erilaisia raportteja. Raportit voi ladata Excel-muodossa, mikä tekee niiden jakamisesta ja analysoinnista entistä helpompaa. 

Palvelussa voi kytkeä päälle automaattitiliöinnin. Asiakas voi yhdistää S-ryhmän tuoteryhmäkoodeihin omat kirjanpidon tilit, jolloin laskut tulevat myös valmiiksi tiliöitynä. Mikäli yrityksessä on käytössä S-Busineksen kanssa yhteensopiva ostolasku- tai taloushallintajärjestelmä, voi kulujenhallintaa automatisoida entisestään. Tällöin kaikki laskulla olevat kulutiliöinnit lähetetään ennalta määritellyille kirjanpidon tileille automaattisesti. Tämä tehostaa kirjanpitoa huomattavasti. “Tilitoimiston lasku pienenee, kun S-Business-kortin laskulta löytyvät tiedot ovat valmiiksi tiliöityinä ja omissa kategorioissaan”, Kuisma vinkkaa.

Vaivattomuutta lisää S-Business-mobiilisovellus, jonka avulla kulujen selitteet tai projektikoodit voi lisätä heti ostohetkellä. S-Business-mobiilista voi myös tarkistaa kortin PIN-koodin. Sovelluksen kartalta näkee kaikki lähimmät S-ryhmän toimipaikat ja sen avulla voi vastaanottaa erikoistarjouksia.


Edut myös Prepaid-kortilla

Kortista on saatavilla myös kaikille suomalaisille yrityksille ja yhteisöille soveltuva ennakkomaksukortti S-Business Prepaid. Se on kätevä esimerkiksi silloin, kun on juuri aloittanut yrittäjänä tai ei muusta syystä halua kolmenkymmenen päivän maksuaikaominaisuutta.

Kaikki S-Business-kortin edut ja ominaisuudet saa käyttöön myös Prepaid-kortilla. Kuisma kertoo, että ensi vuoden alussa otetaan käyttöön tällä hetkellä pilotoitava S-ostokortti, joka on digitaalinen maksusitoumuskortti. “Se poistaa eriarvoisuutta asioinnissa.”

Aika on kaikille rahaa. Tuota kallisarvoista valuuttaa saa käyttöönsä lisää S-Business-yrityskortin ominaisuuksien ansiosta. “Vaikkapa sunnuntaisin voi kuittirumban sijasta käyttää muutaman tunnin johonkin mieluisampaan", Kuisma sanoo.

Juttu on julkaistu Nova-lehden numerossa 6/24, johon pääset tästä

Teksti: Minna Hiidensaari


Jaa sisältöä: